Konkurrensen på internet är hård och det absolut svåraste för en bloggare är att få besökare till bloggen. Det finns miljontals bloggar som vi kan välja att surfa in på. Det ställer stora krav på din blogg.

Din blogg

En blogg är ett mycket bra verktyg för att tjäna pengar, marknadsföra ett företag eller nå ut med en idé eller sina tankar. De flesta av oss bloggar inte bara på måfå, utan har en tydlig tanke med sidan. Förr var bloggen en digital dagbok, men den rollen har sociala media tagit över. Du måste alltså blogga utifrån hur människor använder internet för att lyckas. Då kan du också verkligen lyckas och rent av få en inkomst på din sajt. Tänk dig att kunna tjäna pengar på din hobby: du älskar träning, ridsport, cykling eller mode, och kan helt enkelt sitta på ett kafé eller hemma i sköna soffan och tjäna pengar på att skriva om den. Låta hobbyn betala sig själv. Då får du också råd att köpa fler roliga prylar och snygga kläder. Bästa stället att hitta schyst mode är hos Johnells som har märkeskläder för både kvinnor och män.

Fler besökare till bloggen

Skapa gärna en Youtubekanal som ett komplement till din blogg. Då når du fler personer och verkar mer seriös. Först och främst måste du ha en nischad blogg: skriv om ett särskilt ämne och håll dig till det. När vi surfar på nätet letar vi efter kunskap och information, inte bloggares åsikter. För det andra måste du satsa på kvalitet: snygga bilder och riktigt bra text. För det tredje måste du besluta dig för vilken din målgrupp är: unga studenter, 50-åriga pappor eller förtidspensionärer med villor på Mallorca. Ta reda på vilka frågeställningar just din målgrupp har. Skriv artiklar som besvarar just de frågeställningarna. Du ska förekomma dina besökare, då kommer de att surfa in på din sida.