Idag så är influencer ett yrke och de allra största bloggarna tjänar miljoner på att blogga. Det har därför blivit ett eftertraktat yrke men då det är så pass många som har bloggar är det svårt att slå igenom. Du behöver dock inte vara störst för att tjäna pengar på din blogg. Det finns några knep och tips som är bra att tänka på när man börjar blogga.

En av de första sakerna man bör göra för att sticka ut är att hitta sin egen nisch eller inriktning. Har du ett intresse för djur? Då är det perfekt att skriva om djur, eller har du shopping och kläder som intresse är det bra att skriva om detta. En blogg är så mycket mer än bara text så bra bilder är ett måste. Helst skall de vara tagna av dig själv och bilderna bör vara klara och inte alltför röriga.

Olika sätt att tjäna pengar

När man har fått ett par följare så kan man börja tjäna lite pengar. Till exempel kanske du använder en handdukstork som du gillar. Då vill du givetvis berätta detta för läsare och även visa var de kan köpa sina egna handdukstorkar. Har du då ett samarbete med ett företag som säljer handdukstorkar är det perfekt att marknadsföra dessa produkter. Då är det bra att lyfta fram fördelar som pris, kvalité med mera.

Betallänkar på bloggar

Vissa bloggportaler betalar även för varje person som klickar sig in på din blogg. När du marknadsför produkter är det bra om du själv tror på produkterna. Det skall låta trovärdigt och att det är produkter och företag som du står bakom. Affiliate-länkar är något som blivit allt vanligare i bloggar. Det är länkar där du som bloggare får betalt ju fler som klickar sig in på länken. Dessa länkar kan du placera i texter på din blogg.