Att skapa innehåll på bloggen kan vara tämligen fort gjort, men det är lika viktigt att innehållet även håller hög kvalitet. Du ska helst skriva grammatiskt korrekt och du bör se till att innehållet är relevant till bloggens huvudsakliga ämne. Visste du dessutom att proffsigt tagna bilder kan generera mer trafik till din blogg?

Investera i en bra kamera

Oavsett du ser dig själv som en professionell bloggare eller en så kallad “hobbybloggare” bör du se till att ha någon form av kamera som genererar bra bilder. Idag har majoriteten av alla moderna smartphones en kamera som håller måttet – åtminstone till att lägga upp vardagliga bilder på bloggen. Är dock ditt syfte att publicera riktigt professionellt innehåll gäller det att lägga lite av budgeten på en vass kamera. De flesta influencers använder sig av professionella kameror när de fotar till sina bloggar, oavsett det är mat, mode eller träning som står på schemat. Bra och detaljerade bilder är alltid säljande och länkar du till en produkt bör du prioritera skarpa produktbilder. Ta en närmare titt på den här sajtens förlovningsringar i vitguld – det är ett utmärkt exempel på hur säljande en bra tagen produktbild är. Här lyckas man få med ringarnas detaljer på ett imponerande sätt. Du kan till och med se de graverade texterna inuti ringarna och pärlorna gnistrar enastående vackert. Satsa på den här typen av detaljerade bilder du med!

Seriöst intryck

Det visuella budskapet är viktigt och ger läsaren en tidig uppfattning om dig som står bakom bloggen samt konceptet som sådant. Bilder är oftast det du först tar till dig när du besöker en ny sajt och är bilderna suddiga och slarvigt tagna finns en stor risk att läsaren lämnar sidan innan inlägget ens har blivit läst. Professionella och snygga bilder ger ett seriöst intryck, vilket gagnar både dig som bloggare och bloggens image som sådan. Ägna därför tid åt dina bloggbilder, se till att ta anpassade bilder till olika inlägg och var noga med att du själv blir nöjd med det du ska publicera. Låt ingenting läggas ut bara för att du måste ha med en bild, det är inte till någon nytta.

Synka dina sociala medier

Ett tips till dig som bloggar är att låta dina olika kanaler i sociala medier verka i en slags symbios. På så sätt är du garanterad ett ständigt uppdaterande i ditt visuella innehåll utöver det textliga innehållet. Du kanske känner dig mer spontan med att lägga upp bilder i exempelvis Instagram än på bloggen – utnyttja det i så fall på rätt sätt genom att synka dina kanaler. När dina följare inte får någon uppdatering på bloggen kan de istället följa dina stories på Instagram eller snabba bilduppdateringar på Snapchat. Som avslutning på dagen kan du välja ut de bilder du tycker bäst sammanfattar det du varit med om och använda dem i samband med inlägget på bloggen.