För att börja blogga behövs egentligen i grunden inte mer än en dator och internetuppkoppling. Med hjälp av endast detta kan man sedan starta sin blogg och skriva sina första inlägg, och om man vill kan man driva sin blogg utan någon ytterligare utrustning. Det finns dock viss utrustning som man kan komplettera sin dator med, om man vill satsa på sin blogg och ta den till nästa steg.

Något som verkligen förhöjer intrycket som en blogg ger är till exempel att ha snygga och professionella bilder till sina inlägg. Initialt kan man självklart använda sig av stockfoton för detta, men i längden ser det bättre ut (och ger mer frihet) att fota sina bilder själv. För detta behövs självklart en kamera som tar bilder av bättre kvalitet än en mobilkamera kan göra, till exempel en systemkamera.

Det går inte heller att förneka att videon blir ett allt viktigare medium, oavsett om man är en heltidsvloggare på Youtube eller om man kombinerar textinlägg med videor på sin blogg. När man letar efter en kamera ska man därför ha i åtanke att det kan vara bra att välja en som även kan filma i bra kvalitet, och investera i ett bärbart stativ som kan användas för att vlogga på språng eller bara för att kunna ställa kameran stabilt när man filmar hemma. Man kommer sannolikt också att behöva en kompletterande mikrofon för ljudupptagning till filmen, eftersom kamerans egen mikrofon ofta ger undermålig ljudkvalitet.

Det bästa, ur ett ekonomiskt perspektiv, är att investera i denna utrustning gradvis, i takt med att man märker vilka behov man har. Om du ändå skulle behöva låna pengar för att ha råd med utrustningen, kan det både vara bra att läsa på mer om olika lån, och om hur du kan förbättra din privatekonomi. Det kan du göra på Finansly.se.