När man bloggar kan det ibland bli väldigt mycket text. Som läsare kan det bli lite jobbigt att läsa så mycket. För att lätta upp sin blogg och göra det bättre för sina läsare kan man lägga upp bilder och det är då viktigt att tänka på att man inte får lägga upp vilka bilder som helst. Man får inte söka på internet och stjäla andras bilder utan att fråga om lov. Bäst är om man tar egna bilder och lägger upp, det kan vara bilder från sitt vardagsliv eller naturen som exempel. Ingen annan får stjäla dina bilder och använda dom heller, det finns lagar som styr detta. Tänk därför efter lite grann när du väljer att ladda upp bilder.

Använd passande bilder

En bärbar dator

Alla väljer att blogga om olika saker. En vanlig sak att blogga om är sitt liv som förälder. Ibland vill man tipsa om saker man sett så som trendiga barnvagnar från Big Baby eller något liknande. Då kan man se om det finns bilder som man får låna på denna barnvagn etc. och ladda upp på sin blogg. Det är inte svårt att hitta bilder som man faktiskt får använda fritt på nätet. Sök efter bilddatabaser och liknande så kommer det finnas tusentals bilder att välja mellan, något för varje inlägg.

Hitta rätt bild

Det är straffbart att sprida bilder i Sverige. Det innebär att man inte får ta bilder och publicera utan att man har tillstånd. Många fotografer har sitt namn tryckt på bilden och har det som ett måste om man vill låna bilden. Man får alltså inte ta den bilden och sudda bort fotografens tryck och publicera den på sin blogg, för då bryter man mot lagen. Tänk till en extra gång när du ska använda en bild så kommer det gå bra.