Att marknadsföra sin blogg är viktigt för att man ska få fler läsare. Att ha läsare till sin blogg gör inte bara att det blir roligare att blogga (för alla vill väl att någon faktiskt läser det man lägger upp?), utan kan också leda till affärsmöjligheter i form av samarbeten med företag, sponsringar och annonser på bloggen.

Tack vare internet och sociala medier behöver det lyckligtvis inte vara dyrt att marknadsföra sin blogg; allt man behöver är att lägga ned lite tid på det. En bra metod för att marknadsföra bloggen är till exempel att dela alla inlägg man publicerar på de sociala media-konton man har (vilket bör vara så många som möjligt). På det sättet ökar man chansen att inlägget sprids till nya läsare, i och med att ens vänner gillar och delar inlägget, och därmed gör det synligt för sina vänner, och så vidare. En annan enkel metod för att sprida sin blogg är att kommentera inlägg på andra bloggar inom samma ämne, och alltid inkludera en länk till sin egen blogg. Det bidrar dessutom till bloggens sökmotoroptimering, vilket gör att den placerar sig högre i sökresultaten i sökmotorer – något som är A och O för att synas på internet idag.

Om du verkligen är seriös med din blogg, och planerar att bygga ett företag och en verksamhet kring den, kan det också vara värt att investera i mer traditionell marknadsföring, som profilprodukter med bloggens namn eller webbadress tryckt på. Du hittar ett stort utbud av profilprodukter som passar alla tillfällen på Printer.se.