Om du någon gång haft en blogg, eller om du lekt med tanken på att starta en, så har du garanterat funderat på om det kan finnas pengar i bloggandet. Svaret på den frågan är ja. Man behöver nämligen inte leta speciellt länge för att hitta bloggare och influencers som tjänar stora pengar på det de skriver. Blondinbella, Kissie och Kenza är exempel på stora namn som lyckats bli så etablerade inom bloggvärlden att de idag kan leva på sina välkända bloggar. Ett flertal bloggare driver dessutom ytterligare framgångsrika företag, företag som fått sin start tack vare bloggen. Det du behöver vara beredd på är att vägen till framgång är lång. Det finns ett stort antal bloggar på internet idag, bloggar skrivna av såväl kända som okända personer, och det är oerhört svårt att sticka ut från mängden. Om du ändå vill ge det ett försök bör du läsa vidare.

Producera kvalitativt innehåll

Bara genom en enkel sökning på internet kommer du se att det finns många konkreta tips du kan ta hjälp utav. För att göra det enkelt för dig har vi samlat de bästa här. Det absolut viktigaste för en framgångsrik blogg är många läsare. Det räcker inte att du producerar kvalitativa blogginlägg, någon måste läsa dem också. Om du inte ännu startat upp din blogg kan det vara smart att lägga den på en bloggportal. På så vis får du tillgång till ett flertal gratis bloggdesigner samtidigt som bloggportaler många gånger har inbyggda läsare. Lyckas du bara få läsarna till din blogg en enda gång kommer ditt genomtänkta innehåll få dem att återvända. Det kan också vara klokt att kommentera andra bloggares inlägg, ha dock i åtanke att kommentarerna bör vara både genomtänkta och relevanta, annars är risken stor att du skrämmer bort potentiella besökare innan de ens hittat till din sida. Tänk också på att aldrig spamma andra bloggar med din egen bloggadress då även detta skrämmer iväg nya läsare.

Annonser och samarbeten

När du väl har byggt upp en stor blogg med lojala läsare kan det vara dags att börja kontakta företag. Det är nämligen annonser och samarbeten som gör det möjligt för en bloggare att leva på sin blogg. Ju större blogg, desto mer betalar företagen för ett inlägg eller en annonsplats. Om du inte ännu är tillräckligt stor för eventuella samarbeten kan du använda dig av “Adsense”, en tjänst från Google som låter dig placera annonsbanners på din sida. Detta är en bra början, dock kommer det inte generera några större intäkter. Du kan även samarbeta med så kallade affiliatenätverk och tjäna ett par öre för varje läsare som klickar på en annons på din sida. Under tiden du bygger upp din sida kan det också vara smart att leta efter Lediga jobb, om du inte redan har en anställning vill säga. Detta så att du har något att leva på innan pengarna för bloggandet börjar rulla in.