På denna bloggen har vi tidigare diskuterat olika typer av bloggar och om man kan leva på sin blogg. Jannice Wistrand, inredningsbloggaren från Råå, är ännu ett framgångsexempel. Nu 2017 vann Jannice utmärkelsen som årets inredningsbloggare från Elle Decoration för hennes blogg Add Simplicity. Konceptet för bloggen verkar vara precis vad vi behöver i dessa tider av stress och press från samhället (eller från oss själva ibland). Som ofta med inredningsbloggar så är konceptet Feng Shui en viktig grund, men utöver det så fokuserar Add Simplicity på något kanske mer lockande just nu – nämligen att inte sträva mot perfektion. Med ett konstant flöde av perfekt förberedda bilder på Instagram, Facebook och annan social media så är det lätt att tro att alla andra bor i perfekta hem med perfekt familjer. Jannice tar oss tillbaka till verkligheten.

Ett omöjligt mål

Att uppnå perfektion skapar mer stress i vardagen, menar Jannice Wistrand, något vi verkligen inte behöver. Dessutom är det ett omöjligt mål att sträva efter. Genom sin blogg säger Jannice att hon vill slå hål på “den perfekta ytan”. Därför visar hon upp även bilder på sitt stökiga hem emellanåt. Dock är det inte oordning vi ska sträva efter, det är bara ett hjälpmedel Jannice använder för att hjälpa oss “tagga ner”. Däremot bör vi försöka hålla ordning hemma för att hjälpa oss känna oss tillfreds och avslappnade. Då kan det vara viktigt med mindre prylar hemma. Istället för att ständigt köpa nytt – vi vill gärna ha det nyaste och trendigaste, vare sig det gäller möbler eller porslin – men detta leder lätt till överbelamrade hem och mer stress. För att inte tala om onödiga utgifter. Med detta koncept har Jannice lyckats skapa en framgångsrik blogg. Det gäller alltså att kunna läsa av trender i samhället, men också att kunna se under ytan och förstå vad vi verkligen behöver.

Andra populära bloggar just nu

Även om inredning och livsstilsbloggar är väldigt populära just nu så finns det ingen begränsning för antalet ämnen som kan behandlas i en blog. Som en del av livsstilsbloggandet har även matbloggar blivit trendigare – hälsosam kost är särskilt i fokus just nu. Du kan även fokusera mer specifikt på möbler och designers. Kanske har du blivit inspirerad av en matgrupp som du älskar. Varför inte dyka in i denna världen och ta reda på mer om designern och andra typer av möbler av samma designer? Vad betyder denna matgrupp för dig och varför får den dig att må bra? Att vara lite personlig och dela med sig av olika erfarenheter brukar vara ett bra knep för att väcka läsarens engagemang. Eller kanske följ i Jannices fotspår och fokusera på de mindre perfekta delarna av ditt liv. Kanske skulle mer öppenhet i diskussionen av våra laster dra stora läsarskaror då vi verkar vara i stort behov av att bekräfta att perfektion inte är det normala, utan alla har vi våra svagheter.